Back to top

Els bombers de la nuclear reclamen un nou conveni

Els Bombers que treballen per la central nuclear de Vandellòs, i que depenen de l'empresa Falck, han celebrat dues jornades de vaga per la manca d'un conveni digne, des que aquest va caducar l'any 2020.

El 2020 va caducar el conveni dels bombers treballadors de la Central Nuclear de Vandellòs i van iniciar-se les negociacions amb l'empresa de la qual depenen, Falck. Ara, i divuit mesos més tard, els treballadors recollia una nova proposta de Falck i la votava en assemblea, per poder desbloquejar la situació. Les condicions no eren les òptimes, però es donava una millora.

Trencament de les negociacions

Un cop aprovada en assemblea, en el moment de signar el pre-acord, i segons asseguren els treballadors, l'empresa els va fer saber que no havien entès bé les condicions. La situació va suposar un trencament de les negociacions i els va portar a convocar dues jornades de vaga. La proposta no suposava una actualització de les taules, com tampoc de les hores ni les dietes.

Més jornades de vaga previstes

Donades les condicions de la seva feina, es van veure obligats a anar a la vaga un cap de setmana, per poder visibilitzar la problemàtica. En la reunió prèvia amb l'empresa, on van acordar-se els serveis mínims per la vaga, els treballadors van intentar apropar postures, però des de Falck van insistir que ja es trobarien en la pròxima reunió del 10 d'agost.

Si les negociacions no avancen, hi ha previstes més jornades de vaga en caps de setmana a l'agost i al setembre, com també cinc dies a l'octubre.

Paraules clau:

Notícies relacionades