Back to top

Els borgencs demanen a la Mare de Déu de la Riera que plogui

La sequera, que està fent estralls al camp i als cultius, ha motivat la rogativa. L'última es podria haver fet a la primera meitat del segle XX.

Tot i que pugui semblar de temps pretèrits, encara hi ha pobles que, ja sigui per devoció o per tradició, recorren al culte i a la pregària col·lectiva per incidir en la meteorologia. I aquest és el cas de les Borges del Camp, que arran de la sequera han decidit fer una rogativa a la Mare de Déu de la Riera per demanar-li que plogui. Tenen documents escrits que al segle XIX el poble va fer diverses rogatives, i creuen que l'última es podria haver fet durant la primera meitat del segle XX

La iniciativa la van impulsar els membres de la Junta de l'Associació dels Amics de l'Ermita davant l'actual situació de sequera, que fa perillar els conreus i la collita, i coneixedors que se n'han fet a altres poblacions de l'Arquebisbat, però cap al Baix Camp. Una quarantena de fidels han participat en la rogativa.

Processó, missa i benedicció del terme

L'acte ha començat amb una processó que ha sortit de l'església del poble i ha anat cap a l'ermita mentre es resava el rosari. Un cop allí s'ha celebrat la missa, que es fa cada tercer dissabte de mes, i després, s'ha fet la benedicció del terme i una pregària especial per demanar aquesta pluja tant anhelada.

rogativa pluja mare de déu de la riera

Paraules clau:

Notícies relacionades