Back to top

Els busos pararan davant la Xavier Amorós el 2020

La nova parada de busos interurbans ubicada davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós es farà realitat a principis del 2020. El canvi estava previst per aquest passat estiu però el consistori ha hagut de resoldre problemes de distribució.
Ubicació de la nova parada

Prop de 300 expedicions diàries de busos interurbans es traslladaran de la plaça de les Oques a la nova parada que s'està dissenyant a tocar de l'àrea de zona blava Riudoms, davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós. Es tracta d'un test per veure la seva viabilitat i acabar convertint el carrer del Doctor Frías en una mena d'estació d'autobusos. 

Mig any de retard

El canvi, tal com va anunciar el consistori el passat febrer, s'havia d'haver efectuat a principis d'aquest estiu. El projecte previst inicialment xocava amb la planificació urbanística, que preveu una zona verda en aquest indret. L'Ajuntament reusenc ha hagut de modificar-lo i consensuar una nova distribució, fet que ha endarrerit la seva execució.

Autobusos a la plaça de les Oques

Reus- Salou no s'hi traslladarà

Durant aquests mesos, s'han fet treballs amb les diferents empreses concessionàries dels autobusos per valorar quines d'elles es traslladen i quines no. Des de la Generalitat confirmen que el trajecte Reus-Salou no hi passarà i que les rutes Castellvell-Almoster segurament tampoc faran el canvi, almenys, de moment.

Objectiu: descongestionar la plaça de les Oques

Un cop la Generalitat aprovi la nova distribució, es començaran a executar les obres de la parada que, segons la previsió del consistori, es farà efectiva a principis del 2020. L'objectiu és afavorir la mobilitat del trànsit i descongestionar la plaça que actualment acull prop de 400 expedicions diàries. De fet, el canvi s'ha gestat a partir de les queixes d'alguns veïns de la plaça de les oques, on fins ara se centralitzava el trànsit d'autobusos al centre de la ciutat.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades