Back to top

Els càmpings tanquen l'agost superant el 90% d'ocupació

La davallada del turisme estranger ha estat substituïda per un increment del turisme de proximitat. En alguns casos, usuaris que mai havien trepitjat un càmping i que han descobert una nova manera de fer turisme.

Els càmpings de la Costa Daurada han aconseguit registres d'ocupació en alguns casos superiors al 90%. Són dades molt positives tot i que s'ha notat una davallada important del turisme estranger. Segons Mireia Sans, portaveu de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, "el visitant estranger ha caigut molt respecte a altres anys" i assegura que, de fet, s'ha limitat a suposar un 20% dels usuaris.  

Les caravanes i els càmpings, una nova opció per a molts

El fet que els càmpings permetin gaudir d'una estada i d'unes vacances podent mantenir una distància de seguretat amb la resta d'usuaris ha estat un avantatge durant els dos anys de pandèmia. Molta gent s'ha llençat a llogar una autocaravana o a gaudir dels serveis d'un càmping perquè hi han trobat un refugi. Des de l'associació admeten que hi ha hagut molta gent que mai havia anat abans a un càmping.

Els càmpings, juntament amb la resta del sector turístic, esperen poder allargar la temporada més enllà del setembre. El fet que bona part dels visitants siguin de proximitat no ajuda a aquest aspecte, perquè la tornada a l'escola i a la feina ho dificulta. Amb tot volen mantenir obert durant, com a mínim, un parell més de mesos. 

Paraules clau:

Notícies relacionades