Back to top

Els càrrecs de Junts al territori volen quedar-se al govern

Aquest dijous ha arrencat la consulta interna sobre la continuïtat a l'executiu català. Mentre les bases més bel·ligerants reclamen sortir del Govern, els càrrecs electes demanen quedar-s'hi.

Aquest dijous arrenquen les votacions a Junts per esclarir la continuïtat o no del partit al govern de la Generalitat, després de la crisi política dels darrers dies al Palau de la Generalitat amb la destitució del vicepresident i amb la moció de confiança presentada al Parlament. En un exercici de radicalitat democràtica que es contempla als seus estatuts, la decisió ha quedat en mans de la militància.

Al Baix Camp les persones amb poder al partit i a les institucions tenen clar el missatge: cal continuar al govern. En una reunió celebrada aquest dimecres al vespre es va debatre sobre els pros i els contres de seguir al Govern. I la lectura de la votació d'aquests dies es fa en dos fronts: el de la pressió nacional a Esquerra i el del futur municipal amb les eleccions del maig a tocar. Personalitats com Teresa Pallarès, que actualment és la Delegada del Govern i que es presentarà a les eleccions municipals per ser la propera alcaldessa de Reus, tenen clar que amb el suport institucional de Junts al govern es tenen més possibilitats de sumar partidaris.

En la mateixa línia es mostren altres alcaldes de la comarca consultats per Canal Reus, que admeten que volen mantenir-se en el govern, una situació que creuen que els ajudaria a mantenir posicions de poder per repetir com a batlles. Altres pesos pesants de Junts com Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, també s'ha posicionat a favor de mantenir-se en el govern.

Ara bé, les bases del partit són més bel·ligerants i tot i que hi ha posicionaments molt conservadors, les persones mobilitzades per aconseguir la independència veuen els gestos d'Esquerra directament com una traïció al pacte de coalició. S'alineen així amb la presidenta del partit, Laura Borràs, que ja ha fet públic el seu posicionament en contra a continuar formant part del govern.

Paraules clau:

Notícies relacionades