Back to top

Els castells, una dècada sent Patrimoni de la Humanitat

El 16 de novembre de 2010, la UNESCO va proclamar el món casteller com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Ara, deu anys més tard, les colles recorden aquesta fita històrica i valoren la situació actual en què es troben.

La decisió, proclamada a Nairobi el novembre de 2010 va suposar un abans i un després en el món casteller. La cocap de colla dels Xiquets de Reus, Maria Alegret, juntament amb un dels membres de la colla, l'Alguer Ciurana, expliquen la importància d'esdevenir Patrimoni de la Humanitat. Entre altres coses, admeten que és una protecció més i un reforç de la identitat cultural.

Creixement exponencial en 10 anys

Tal com detalla la vicepresidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Inés Solé, el nombre de colles ha crescut de manera exponencial al llarg dels anys. Si el 2010 hi havia uns 7.000 castellers en total, actualment n'hi ha més de 16.000. Pel que fa al nombre de colles federades, la Coordinadora ja compta amb poc més d'un centenar.

Paciència i esperança en temps de pandèmia

'Ha estat un cop molt fort i esperem tornar com més aviat millor quan la situació ens ho permeti', explica Solé donant un missatge esperançador al món casteller.

Xiquets de Reus

Paraules clau:

Notícies relacionades