Back to top

Els cellers presenten nous vins en el marc de la Fira del Vi de Falset

Una seixantena de cellers han estat presents a la vint-i-dosena edició de la Fira del Vi de Falset. Una fira dedicada als vins de les dues denominacions de la comarca: la DOQ Priorat i la DO Montsant. Paral•lelament, s'han fet tallers infantils, conferències, cursets d'iniciació al tast de vi, o mostres d'oli i vermut. Enguany la fira s'ha allargat fins dilluns, coincidint amb el festiu de l'1 de maig.
bebedors

Tastar novetats vinícoles de les denominacions DOQ Priorat i DO Montsant, conèixer de primera mà els productors i elaboradors del vi, adquirir ampolles de qualitat, o gaudir d'activitats paral·leles relacionades amb el vi i la gastronomia. Aquests són els principals atractius pels quals milers de persones visiten, cada any, una de les cites més destacades pels amants del vi.

Els cellers, repartits en 64 estands, donen a conèixer la seva producció a un públic que, sovint, s'interessa per la manera de cultivar la vinya i la forma d'elaborar els vins. Sergi Méndez, del Celler Joan Ametller i Mireia Tormo, del Celler Malondro, creuen que "la fira és una molt bona oportunitat per donar-se a conèixer".

La fira sempre es planteja nous reptes i ofereix novetats. Molts cellers, segons explica l'alcalde de Falset, Jaume Domènech, "aprofiten la fira per treure noves anyades al mercat".

Tot i que el plat fort és la mostra de vins, la fira també ha dedicat un espai al vermut i una zona a l'oli DOP Siurana, amb tastos tant a nivell infantil com per adults. Enguany la població convidada ha estat Reus.

Notícies relacionades