Back to top

Els centres educatius de la demarcació obriran a partir de l'1 de juny

Només es durà a terme un acompanyament dels alumnes que canvien d'etapa, mentre que l'activitat lectiva finalitzarà el 19 de juny de manera telemática.
bargalló

Els centre educatius de les regions sanitàries que es trobin en fase 2 podran obrir a partir de l’1 de juny. Una mesura que es donarà per oferir un acompanyament a aquells alumnes que acaben una etapa educativa i, en cap cas, amb l’objectiu d’oferir activitat lectiva.

Així ho ha explicat aquest migdia el conseller d’Educació, Josep Bargalló. D’aquesta manera, el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, podran obrir d'aquí a dues setmanes, un període que destinaran per adaptar-se ales condicions sanitàries.

"Les classes presencials es reprendran al setembre"

Bargalló ha assegurat que el curs s’acabarà el 19 de juny i que les classes s’enllestiran de manera telemàtica. Així, ha subratllat que “no tornarà a haver-hi classes presencials fins al setembre”. També ha recordat que els centres en fase 2 que s'obriran hauran de complir amb la seguretat sanitària.

En el cas de les llars d'infants de titularitat privada, amb infants d'1 a 3 anys, es permetrà la seva obertura si es compleix amb les mesures de seguretat i amb 5 alumnes per espai i sense servei de menjador.

Respecte a les escoles, es permetran grups d'un màxim de 13 alumnes de primària per efectuar l'acompanyament del canvi d'etapa. També tutories personalitzades, per aquells que es trobin en situació de vulnerabilitat o en el cas que les famílies ho demanin. 

Als instituts, els grups podran ser de 15 alumnes i també amb l'objectiu d'oferir orientació a l'hora d'escollir formació professional o Batxillerat, així com la preparació de les proves de Selectivitat. 

Educació demanarà espais muninicipals de cara al setembre

Des de la Conselleria d'Educació també han explicat que els centres educatius no tancaran les portes el mes de juny. Aquests serviran per acollir activitats municipals i de lleure.

De fet, en contraprestació, ha avançat que de cara al setembre necessitaran espais comunitaris per poder garantir que les classes es duran a terme amb les mesures que exigeix la pandèmia, com ara els 2 metres de distància. 

El reforç de professorat es planteja pel setembre

D'altra banda, Josep Bargalló ha reconegut que caldrà un reforç de professorat per complir amb les mesures de seguretat sanitàries. Tot i això, ha explicat que no es planteja una ampliació de professionals fins al mes de setembre. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades