Back to top

Els centres educatius de Reus podran fer ús dels parcs públics en horari lectiu

L'Ajuntament dóna llum verda al projecte "Una escola, un parc", amb l'objectiu de proporcionar l’oportunitat a les escoles de guanyar metres a través de l’ús de parcs i places, en aquest context de Covid-19.

"Una escola, un parc", és el projecte que ha engegat l'Ajuntament de Reus de la mà de la Xarxa d’Escoles Públiques de Reus. Una iniciativa que donarà l'oportunitat a les escoles públiques i concertades de la ciutat d'utilitzar diferents espais públics  com parcs i places, i poder així obtenir nous espais exteriors d'aprenentatge que minimitzin el risc de contagi. 

Aquests projecte no només vol ser una mesura preventiva per la covid-19 sinó que es pretén que s'implanti de manera gradual a les escoles davant la necessitat de millorar i renovar el sistema educatiu. El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens ha assegurat que "aquesta mesura és necessària perquè permet ventilar les aules, mantenir a l'alumnat molt més distanciat i a més permet tenir unes eines que a les aules no disposem".

Horari de matí

Els estudiants de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria podran utilitzar aquests espais públics en horari lectiu de matí, de les 9:30 h a les 12:30 h, amb les garanties sanitàries i de seguretat urbana i viària necessàries. 

Les escoles interessades en utilitzar aquests espais hauran d'omplir una sol•licitud on hi haurà de constar el nom del parc que volen utilitzar, el recorregut que faran per arribar-hi, el nombre d’infants que s’hi desplaçaran, el curs al que pertanyen i els dies de la setmana que l’utilitzaran. De moment, ja són tres les escoles reusenques que han sol•licitat aquests espais oberts i es preveu que altres escoles es sumin a la iniciativa.

Paraules clau:

Notícies relacionades