Back to top

Els ciclistes demanen respecte als conductors de vehicles a motor

Tot i que en el que va d’any s’ha experimentat un lleuger descens en el nombre d’accidents mortals de ciclistes a les carreteres espanyoles, aquest col•lectiu segueix reclamant que cal fer pedagogia i conscienciar als conductors per poder conviure amb seguretat.

Fa poc més d’una setmana coneixíem la malaurada notícia de l’atropellament mortal d’un ciclista a Pratdip en xocar frontalment contra un cotxe. No obstant aquest no ha estat l’únic accident amb ciclistes involucrats a les carreteres tarragonines aquest estiu.

Sol passar, però, que en cas de no haver-hi víctimes mortals els fets acabin sense transcendir als mitjans de comunicació, ja que es queden en un ensurt i en l’àmbit privat. Així ho denuncien els membres del club ciclista Lizarran de Reus, que adverteixen que tot i que enguany s’ha notat la reducció de la mobilitat a causa de la COVID-19 segueixen trobant-se de forma freqüent amb actuacions temeràries per part dels conductors.  

Més conscienciació per part dels conductors

Els ciclistes denuncien el mal estat dels vorals a les vies, en molts casos plens de vegetació o brutícia, que els impedeix circular correctament i, per altra banda, reclamen que cal més conscienciació per part dels conductors per poder conviure amb seguretat.

Remarquen que tenen el mateix dret a circular per les vies urbanes i interurbanes que els altres vehicles però que cal tenir en compte que, per les seves característiques, són un col·lectiu vulnerable a la carretera.  

A diferencia d’altres anys els membres del club reusenc declaren que han apreciat una reducció dels comportaments temeraris que habitualment observaven, sobretot durant els mesos d’estiu, entre les 7 i les 9 del matí, probablement a causa del tancament dels locals d’oci nocturn decretat per la Generalitat.

No obstant creuen que cal fer pedagogia perquè els conductors no utilitzin dispositius de telefonia mòbil al volant o agafin el vehicle si han consumit alcohol o substàncies estupefaents, ja que en moltes ocasions són elements que es veuen involucrats ens els accidents.

Paraules clau:

Notícies relacionades