Back to top

Els comerços de Reus se sumen a la lluita contra l'Alzheimer

Amb motiu del Dia Mundial contra l'Alzheimer, les entitats comercials de Reus sumaran esforços aquest dissabte 21 de setembre per col·laborar amb l'Associació d'Alzheimer de Reus i el Baix Camp.
Dia Mundial contra l'Alzheimer a Reus

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), cada 3 segons es diagnostica un nou cas de demència al món. D'aquests, més d'un 70% corresponen a casos d'Alzheimer. Uns malalts que al territori i des de l'any 2003 compten amb la cura del conjunt de treballadors de l'Associació d'Alzheimer de Reus i el Baix Camp.

Una entitat que enguany comptarà amb el suport de les entitats comercials de la ciutat, com són el Tomb de Reus, Unió de Botiguers, l'Eix Comercial Prim Sunyer, Associació de comerciants d'El Pallol i els Mercats de Reus.

Un conjunt de comerços que des d'aquest mateix dilluns 16 de setembre lluiran un vinil als seus aparadors per donar a conèixer el conjunt d'activitats que es duran a terme el pròxim dissabte 21 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial contra l'Alzheimer. Unes activitats on també s'hi sumen dos tallers més dirigits a familiars i cuidadors de malalts d'Alzheimer.

Els beneficis que s'obtinguin d'aquest conjunt d'activitats es destinaran, íntegrament, a l'Associació d'Alzheimer de Reus i el Baix, la qual treballa, dia a dia, per la cura i el benestar dels malalts d'alzheimer i altres transtorns neurocognitius.  

Les activitats:

El conjunt d'activitats tindran lloc a la plaça d’Evarist Fàbregas.

  • D’11:00 h a 13:30 h Atraccions infantils, inflables, circuits amb bici i llits elàstics. Tiquets 1,5 €.
  • A les 12:00 h Presentació institucional a càrrec de la presidenta de l’Associació, l’Alcalde de Reus i associacions de comerciants. En finalitzar hi haurà una actuació dels Xiquets de Reus.
  • A les 14:00 h II Concurs de Paelles i Arrossos organitzat pel Casal Despertaferro. Tiquets 15 € (venda anticipada al Casal 12 €)

Actuació de “Los Ritmos de Rumba” a càrrec de Sabor Rumba Catalana.

  • A les 18:00 h Actuació de dansa a càrrec de Souldance.

Exhibicions artístiques a càrrec de la Jove companyia de Dansa del Centre de Lectura.

Berenar gratuït amb coca i xocolata

  • 19:00 h Actuació del cantautor reusenc Ariel Santamaria.
  • 20:00 h Actuació musical del reusenc Joan Masdeu.
  • 20:30 h Batucada a càrrec de Reusamba 2.0.

Paraules clau: