Back to top

Els comerços de Reus es sumen a l'aturada general

La plaça del Mercadal plena a vessar contrasta amb la imatge que oferien avui comerços, empreses i polígons. Tot tancat i amb cartells identificatius que informen que secunden l'aturada general. Només les franquícies o les grans cadenes han decidit no abaixar la persiana. Entre els múltiples ciutadans que hi havia al carrer només hi havia un tema de conversa: els fets ocorreguts durant els últims dos dies al país.
vaga comerços

Aquesta és l'estampa que presentava avui la ciutat, tots els comerços tancats i amb cartells que deixaven clar el motiu de l'aturada. Fins i tot el bar de l'hotel Gaudí, on hi ha allotjada la policia nacional, també estava tancat. Unió de Botiguers, el Tomb de Reus, els Mercats i l'eix comercial dels passejos asseguren no haver tingut cap dubte a l'hora d'abaixar la persiana.

"Ens hem unit per donar suport a aquesta vaga general, una aturada necessària per denunciar els greus atacs patits el passat diumenge contra la dignitat humana", explica el president de la Unió de Botiguers, Àlfred Pitarch. El representant dels comerços assegura que "no hi va haver ni un sol dubte per part dels botiguers a l'hora de tancar, la ciutat té clar que ha d'estar unida en moments històrics com els d'ara".

A diferència del comerç local, les franquícies i les grans cadenes han decidit continuar treballant. Els carrers, en canvi, estaven plens de gent i totes les converses anaven cap a una mateixa direcció.

"Trobo perfecte que es faci vaga, és el que s'ha de fer, s'han vulnerat molts drets i no ens podem deixar trepitjar mentre ells fan ús de la força contra gent que té les mans alçades i amb butlletes a les mans", denuncia la reusenca, Ester Llauradó, mentre conclou dient que "la gent només volia votar, tan si, com no, i això és la democràcia".

Entre els vianants també hi havia contraris a l'aturada però han preferit no donar la seva opinió davant les càmeres. L'administració pública i l'hospital de Reus treballa amb serveis mínims i Reus transport amb els mateixos horaris que els dies festius.

Als polígons la es repetia la mateixa imatge que al centre de la ciutat, pràcticament tot tancat i els pocs que treballaven ho feien o amb serveis mínims o fent serveis urgents.

Paraules clau: