Back to top

Els comerços solidaris de Reus recullen 800 euros posant-se el llaç lila

Una quinzena d'establiments s'han implicat amb aquesta iniciativa durant les darreres setmanes venent llaços liles amb motiu del 25-N. Els beneficis recollits van destinats a la Fundació sevillana Ana Bella, que ofereix suport a les víctimes de violència masclista.
llaços liles en suport amb motiu del 25-N

Tenyida de lila. Així és com lluïa la creperia Kenavo aquest dijous al vespre a la festa de cloenda de la darrera campanya del Comerç Solidari. La plataforma de botiguers s'ha dedicat durant les darreres setmanes a vendre llaços liles per un preu d'1.5 euros amb motiu del 25-N, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Durant les tres setmanes s'han recollit fins a 800 euros, un import que anirà destinat a la fundació de Sevilla Ana Bella, que ofereix ajuda a supervivents de violència masclista. "Des de comerç solidari sempre intentem fer alguna campanya amb funció social, i arran del 25-N vam decidir en dues o tres setmanes muntar una campanya ràpida contra la violència masclista", explica Anna Sentís, de la botiga La caseta de l'arbre.

Aquesta és la tercera campanya que organitza la plataforma Comerç Solidari, després d'altres iniciatives que han anat dedicades a Free Open Arms o a la Fundació Mossèn Bara. Les organitzadores reconeixen que feia temps que volien mobilitzar-se per denunciar la violència masclista, una causa que també el públic veia necessària. "Hem de canviar la manera de ser d'aquesta societat i demostrar que la gent s'implica és la millor manera per a què la gent s'hi animi", diu Raül Fernández. "A nivell de violència masclista, les dades d'aquest any són horroroses", explica Natàlia Ardèvol. "Molta gent ho sent a les notícies, però no fa cas. Hauríem de sortir al carrer i fer moltes més coses", afegeix l'Ester Gibert.

La Festa Lila ha comptat amb música, art i degustació gastronòmica. Però sobretot ha servit per reclamar la igualtat i la vida i tenyir de lila, una mica més, el centre de Reus.

Paraules clau: