Back to top

Els comerços tanquen l'agost amb una caiguda de fins al 70%

Tot i que la setmana passada l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, intentava suavitzar la situació que està vivint la ciutat durant les últimes setmanes, insistint que el coronavirus no és un problema de ciutat sinó de país, el cert és que els comerços alerten de caigudes en la seva facturació.

L'augment de casos de coronavirus que ha viscut la ciutat de Reus en les últimes setmanes també ha fet repuntar la por generalitzada entre la ciutadania a l'hora de sortir al carrer. Així s'evidencia en la davallada de les vendes que han patit els comerços de la ciutat. De fet, i segons assegura el president del Tomb de Reus, Jacint Pallejà, la majoria d'establiments han patit unes pèrdues de fins al 70%.

Davant d'aquest panorama, des de l'entitat comercial han decidit allargar 'Les Botigues al Carrer'. Una cita que per primera vegada també ha comptat amb la participació del sector de la restauració.

El comerç ja suma una davallada de les vendes del 30%

Durant els últims tres mesos d'estiu, i a conseqüència de la pandèmia, el sector del comerç assegura que ha patit una davallada de les vendes del 30% En qualsevol cas, des de les entitats comercials de la ciutat asseguren que encara és molt aviat per saber quina és la grandària de l'impacte que ha generat la Covid-19 al sector.

A l'espera d'un pla econòmic extraordinari 

Des de l'Ajuntament de Reus recorden que hi ha sobre la taula un pla econòmic extraordinari de suport, entre d'altres, al petit comerç. La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, demana a la gent que, ara més que mai, es conscienciï de la importància de les botigues de proximitat. 

Preocupació davant un possible tancament massiu de negocis

Per la seva banda, el president de PIMEC Comerç a Tarragona, Florenci Nieto, es mostra més pessimista i ja parla d'un possible escenari de tancament massiu de negocis si la cosa no repunta.

Paraules clau:

Notícies relacionades