Back to top

Els Comitès en Defensa de la República activen el Mercadal

La mobilització, convocada pels diferents Comitès en Defensa de la República de la ciutat, s'ha concentrat a la plaça del Mercadal, ha acabat amb una manifestació improvisada pel Tomb de Ravals.
La manifestació avançant pel carrer de Jesús

La concentració a la plaça del Mercadal per demanar la llibertat dels càrrecs electes i dels activistes presos ha estat l'acte més destacat al llarg del matí a Reus en aquesta nova jornada de vaga general a Catalunya.

Amb pancartes de solidaritat amb els consellers i els activistes empresonats i a favor de la defensa de la República, les persones que han acudit a la mobilització s'han concentrat davant l'edifici del Gaudí Centre per llegir un manifest que ha reiterat en condemnar les diferents actuacions de l'Estat des d'abans de l'1 d'octubre, en la defensa dels drets civils i de les institucions catalanes, i en la petició de llibertat dels membres de govern i dels líders de l'Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que es troben empresonats.

Una vaga que, tot i el vox populi que amenaçava la seva efectivitat, està generant algunes de les conseqüències previstes. "Hem vist que les xarxes viàries estan bastant col·lapsades i hem tingut problemes per a desplaçar-nos pel Camp", ha destacat Eduard López, un dels assistents a la mobilització. "La sensació és que, malgrat les dificultats, hi ha força gent", ha remarcat Josep Maria Bofarull, també participant en la concentració.

Després de la lectura dels manifests, la concentració ha cantat l'himne d'Els Segadors i ha desplegat una estelada gegant per a seguir un petit recorregut improvisat pels carrers del Tomb de Ravals. Aquesta tarda està prevista una nova concentració, a les 18h a la mateixa plaça del Mercadal.

Paraules clau: