Back to top

Els consums d'aigua del CAT baixen un 13% durant el 2020

Una caiguda que s'associa directament als mesos de confinament per la pandèmia.

La pandèmia ha comportat una disminució del consum d'aigua en tots els seus aspectes. Segons dades del Consorci d'Aigües de Tarragona, aquesta ha caigut un 13%. De fet, durant el 2020, s'han consumit un total de 10 hectòmetres cúbics (hm3) menys respecte el 2019. El descens més significatiu ha tingut lloc al sector industrial on la davallada ha estat prop del 21%. Des del CAT detallen que aquesta davallada del consum no ha suposat cap daltabaix pel que fa als projectes i les inversions de futur.

Una trentena de tubs en mal estat

Un dels eixos principals d'aquest 2021 és el projecte de detecció continu en línia de la canonada principal del CAT. Recordem que el gener del 2020 va patir un trencament al tram de l'Ampolla. De moment, ja s'han canviat 5 dels 33 tubs on s'hi han detectat patologies. 

Pla d'inversions de 36.6 milions d'euros

El Consorci d'Aigües de Tarragona també ha detallat les diferents obres que es duran a terme en el període de 2020-2023 i que compten amb un pressupost de 36,6 milions d'euros, el 50% d'aquest import finançat per l'Agència Catalana de l'Aigua.

Paraules clau:

Notícies relacionades