Back to top

Els Cóssos tornen a omplir el Mercadal dos anys després

La Mulassa i els Gegants han estat els guanyadors dels Cóssos, el torneig de jocs tradicionals que enguany ha arribat a la 13a edició.

Les curses de sac, les bitlles, les carreres de cintes i el pal ensabonat han estat les proves que han permès que quatre agrupacions festives passessin a les semifinals dels Cóssos: la Mulassa i els Gegants, el Ball de Galeres, el Ball de Cercolets, i els Nanos. Rivalitat i bon ambient han acompanyat els 17 equips que han participat al torneig de jocs tradicionals. Els equips dels diferents elements festius de Reus han jugat, han competit, i han gaudit d'aquesta tradició tan arrelada durant el segle XIX. 

Recuperen nous jocs tradicionals

Els 4 finalistes han hagut de superar el joc de pescar pomes a l'aigua sense utilitzar les mans, una prova de rapidesa en què s'han classificat els equips de la Mulassa i els Gegants i dels Nans. A la prova final han hagut d'elaborar una tronada amb la màxima precisió. Finalment els guanyadors han estat la Mulassa i els Gegants.

El torneig, però, no ha estat exempt de polèmica, ja que segons les bases, els equips participants havien de respectar la paritat de gènere, i no ha estat així en el cas dels guanyadors. Controvèrsies a banda, el torneig ha atret un nombrós públic a la plaça del Mercadal, on s'hi ha respirat un ambient com els dels tornejos de prepandèmia.

Paraules clau:

Notícies relacionades