Back to top

Els creuers tenen un impacte econòmic de 7,3 milions d'euros

El Port de Tarragona ha tancat la temporada de creuers amb resultats de rècord. L'arribada de més de 98.000 passatgers ha representat un impacte econòmic al territori de 7,3 milions d'euros. Tot plegat, unes xifres que auguren augmentar de cara al 2019, quan es podria superar el llindar dels 100.000 creueristes.
Balanç temproada creuerus 2018

Més de 7,3 milions d'euros. Aquest és l'impacte econòmic que ha representat l'arribada de creueristes al territori, al llarg de l'any. El Port de Tarragona destaca que la presència de més de 98.000 passatgers a bord de 57 creuers, ha suposat un augment del 91% de creueristes, atès que les previsions de l'any passat eren de rebre 80.000 passatgers. Unes xifres que encara projectes millors previsions. Confien en poder superar la barrera dels 100.000 passatgers l'any 2019, amb 65 creuers. El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha destacat que 'això suposarà un 14% d'increment respecte aquest 2018 i arribarem a 110.000 passatgers'.

Les enquestes han determinat que el 93% dels creueristes visiten el territori, mentre que el 7% restant es desplacen a la demarcació de Barcelona. La valoració de mitjana de la seva estada al territori és de 8,2 punts. Una puntuació que en el conjunt de Cambrils i Reus s'ha valorat amb un 7,5.

La regidora de Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, ha afegit que 'el fet que Costa Cruceros consolidi Tarragona com a port d'embarcament i desembarcament reforça la idea que els passatgers puguin allargar la seva estada al nostre territori'. El 96% dels passatgers, sobretot, fan una despesa en transport i restauració durant la seva escala. Des de l'Autoritat Portuària han destacat que les previsions d'augment es donaran per l'arribada del Costa Fortuna, un creuer amb capacitat per a 3.500 passatgers.

Paraules clau: