Back to top

Els cribratges massius a Reus detecten 23 positius

Aquest dijous a la tarda el Secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha presentat les dades de les darreres proves PCR fetes de forma selectiva al país. A Reus es van fer 1770 proves, de les quals, un 1,3% van resultar positius.

Josep Maria Argimon, el Secretari de Salut Pública de Catalunya, ha fet públic aquest dijous a la tarda els resultats de les proves PCR que es van fer, de forma massiva, als barris de la Sardana, Monestirs i la Pastoreta de Reus. Segons les dades del departament de Salut, s'han detectat 23 casos positius entre les 1770 persones que van respondre a la crida de les autoritats sanitàries. 

Inferior a la mitjana catalana

Així doncs, un 1,3% de la població sotmesa a les proves pertinets massives, han donat positiu. La dada es troba per sota de la mitjana de tot Catalunya, on en els darrers dies s'han fet diversos cribratges massius que han acabat amb un 2,14% de positius. Segons ha explicat Argimon, de les més de 33.000 PCR realitzades en diversos punts del país, s'han localitzat 711 casos positius. 

Des de Salut Pública expliquen també que el 87% de les persones positives asseguren que mantenen una actitud responsable respecte a l'aïllament a la qual han de ser sotmesos per evitar contagis. Es calcul·la que cadascun d'ells compta amb, com a mínim, 4 persones amb estrets contactes, pel que la quarantena s'hauria d'aplicar a unes 3.000 persones, segons Argimon. Ara bé, dels contactes estrets, només el 55% asseguren que fan bé la quarantena. "Tenim un 45% dels contactes que reconeixen que, per diverses raons, no fan bé l'aïllament o la quarantena", ha dit Argimon. 

Dades Cribratges Reus

El cas de Reus, a la baixa

Argimon també ha explicat que la situació a Reus, com a la resta del Camp de Tarragona, ha estat positiva fins als darrers dies, quan s'ha registrat un rebrot important de cop i volta. "Quan nosaltres alertem de la situació i la ciutadania respon, comença a haver-hi una petita baixada de la corba", diu el Secretari de Salut Públca.

De fet, Argimon demana responsabilitat a la ciutadania i explica que tot i que les mesures es van començar a aplicar a partir d'aquest passat dissabte, el treball amb l'Ajuntament feia dies que es feia, a la recerca de l'origen del brot. 

Paraules clau:

Notícies relacionades