Back to top

Els cribratges a Reus es tanquen amb 1.768 PCR realitzades

El departament de Salut preveia fer-ne 3.000 però els veïns dels barris de la Sardana, la Pastoreta i Monestirs no van respondre com s'esperava.

Sigui que era finals d'agost, perquè les proves es feien lluny dels barris seleccionats, o perquè no es va informar prou detingudament de la situació, el cert és que els veïns de la Sardana, la Pastoreta i Monestirs no van respondre a les espectatives del departament de Salut. Només 1.768 persones es van acostar al CAP Sant Pere o a l'Hospital Sant Joan per fer-se una PCR amb l'objectiu de detectar casos asimptomàtics de coronavirus. 

I això que divendres a primera hora es podien veure fins i tot cues a l'entrada del CAP Sant Pere. Els veïns consultats per aquest mitjà asseguren que van anar-hi aleshores "perquè després havíem d'anar a treballar" i volien fer-ho el més aviat possible. De fet, a les 10 del mati del mateix divendres 21 d'agost, ja no hi havia ni cues ni gent esperant per fer-se la prova. 

L'Ajuntament demana que s'acostin les proves a les llars

PCR

De fet, divendres va ser el dia que es van fer més proves, 827. En comparació de les 638 de dissabte i les 303 de dilluns, el divendres va ser un dia amb prou èxit. 

D'entre els motius que poden donar una resposta a la manca de participació per part de la ciutadania, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, es decantava aquest passat dilluns per la distància entre els barris i els punts on es feien les PCR. Els veïns de la Sardana havien d'anar al CAP Sant Pere, relativament a prop, però els de la Pastoreta i Monestirs s'havien de dirigir fins a l'Hospital Sant Joan. "Potser l'aparcament i l'autobús gratuït no han estat suficients" admetia l'alcalde, que anunciava que demanaria a la Generalitat que, en cas de fer-se noves proves a la ciutat, es fessin en els mateixos barris per facilitar-ne la participació ciutadana. 

Paraules clau:

Notícies relacionades