Back to top

Els darrers cinquanta anys de la història de Reus en una sèrie documental, a Canal Reus

La Fundació Privada Reddis i Canal Reus coprodueixen una sèrie documental amb una setantena d'entrevistes i un repàs històric a l'evolució social i econòmica de la ciutat.

Aquest dijous a la tarda, la sala d'actes de la Fundació Privada Reddis ha acollit la presentació d'un projecte multidisciplinari que explica l'evolució dels darrers 50 anys de la ciutat. Es tracta d'un producte que compta amb una sèrie documental coproduïda per Canal Reus, però també amb una exposició que es podrà veure a la Biblioteca Xavier Amorós, un cicle de conferències que comença la setmana vinent i la publicació d'un llibre que editarà el Centre de Lectura. 

Joan Navais i Guillem Latorre encapçalen un grup de creadors, investigadors i professionals que fa mesos que treballen en l'elaboració d'aquest projecte. Una setantena d'entrevistes serveixen per nodrir de contingut i perspectives tant la sèrie documental. A banda, el llibre s'elaborarà a partir de la visió de diversos experts en matèries ben diferents: des de la cultura, fins a la política institucional, passant pels moviments socials i l'urbanisme. 

Acte de presentació al Bartrina

La sèrie documental, coproduïda per Canal Reus i la Fundació Privada Reddis, s'estrenarà a finals d'abril en un acte públic al Teatre Bartrina. A partir d'aleshores s'emetran, setmanalment a Canal Reus, els vuit capítols de cinquanta minuts de durada amb els quals compta, així com també a les xarxes socials. 

A banda dels testimonis, la sèrie també compta amb imatges d'arxiu tant de Canal Reus com del Centre de la Imatge de Mas Iglesias. La sèrie s'estructura cronològicament, des de l'època del tardofranquisme fins a la idea de ciutat en ple tercer mil·lenni. S'acaba amb l'inici de la pandèmia, l'any 2020. 

Paraules clau:

Notícies relacionades