Back to top

Els delictes contra el patrimoni baixen un 80% a Reus

D'altra banda, entre el 9 i el 15 d'abril, entre els diferents cossos de seguretat que operen a Reus s'han aixecat un total de 524 actes per incompliment de l'ordre de confinament
noticies

Els delictes contra el patrimoni s'han reduït a Reus al voltant del 80% durant el període de confinament obligat a causa del decret d'estat d'alarma, segons les dades que s'han analitzat aquest dijous, 16 d'abril en la reunió setmanal de la Comissió de Coordinació per a la Seguertat Covid-19 de Reus.

Entre el 9 i el 15 d'abril, entre els diferents cossos de seguretat que operen a Reus s'han aixecat un total de 524 actes per incompliment de l'ordre de confinament i s'han detingut a 4 persones per desobediència greu o reiteració, una de les quals portava acumulades 14 actes. També s'han obert diligències contra 22 persones per desobediència greu sense detenció.

Variació de controls

Tot i que el número d'actes es manté semblant al de les darreres setmanes, sí que ha variat la tipologia de controls, ja que s'han identificat a més persones que es desplaçaven en vehicle, fruit dels controls de trànsit que es van instal·lar a les sortides de la ciutat per evitar desplaçaments a segones residències durant els dies forts de la setmana santa.

4 actes per sorolls o molèsties veïnals

D'altra banda, durant aquesta darrera setmana, la Guàrdia Urbana ha aixecat 4 actes per sorolls o molèsties veïnals (28 des que es va decretar l'estat d'alarma); i ha realitzat 8 identificacions de persones sense sostre (35 des de que es va decretar l'estat d'alarma) per derivar-los als Serveis Socials municipals per oferir-los allotjament i higiene.

Incomplir les restriccions de l'estat d'alarma pot comportar denúncies administratives i penals; i pot comportar sancions d'entre 100 i 600.000 euros.

Comissió de Coordinació per a la Seguretat Covid-19 de Reus

La Comissió de Coordinació per a la Seguretat Covid-19 de Reus és l'òrgan que facilita la cooperació i la coordinació entre l'Ajuntament, la Guàrdia Urbana i la resta de cossos i forces de seguretat i es reuneix de manera periòdica durant l'emergència sanitària.

Està presidida per l'alcalde i en formen part la vicealcaldessa, la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, l'Intendent Cap de l'Àrea Bàsica Policial Biax Camp -Priorat dels Mossos d'Esquadra, el comissari Cap de la Comissaria Cos Nacional de Policia de Reus , el sots-inspector en Cap de la Guàrdia Urbana de Reus, i el secretari de l’Ajuntament de Reus.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades