Back to top

Els discursos polítics, sota la lupa de la comunicació de crisi

Davant la crisi del coronavirus, la política i la comunicació de crisi es donen la mà. Per analitzar com s'està traslladant la informació a la ciutadania, hem parlat amb dos experts de la Universitat Rovira i Virgili, que ens fan un anàlisi de la forma en què es comunica no només al país, sinó també a escala mundial.
Pedro Sánchez

Els discursos polítics estan a l’ordre del dia a escala mundial. Analitzem amb la professora del departament d’Estudis de Comunicació Carlota Moragas i el director de la càtedra de la URV Repsol en l'Excel·lència de la Comunicació Jordi Farré sobre com s’estan duent a terme i quin marc teòric s’utilitza per saber si els missatges que s’envien des de les diferents administracions arriba correctament.

Recentment, Moragas, juntament amb la doctora en comunicació Arantxa Capdevila han analitzat el marc teòric bèl·lic que s'ha utilitzat en les primeres compareixences polítiques per part del govern espanyol. Segons aquestes expertes, el llenguatge utilitzat pot arribar a produir un efecte contrari a la ciutadania, afegint-hi un sentiment de culpabilitat en cas de contraure la malaltia. Per això, recomanen canviar l'enfocament a l'hora de parlar de la covid-19.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades