Back to top

Els drons com a oportunitat de negoci

La jornada 'Drons, tecnologia al servei de l'empresa i oportunitats professionals' organitzada pel Mas Carandell ha obert les portes a quins són els nous sectors on poder utilitzar aquest aparell emergent.
Dron

Malgrat que el sector empresarial ha estat l'últim a incorporar-se als usos dels drons, el seu creixent està sent imparable. De fet, segons un estudi realitzat per la Generalitat de Catalunya, l'any 2035 Espanya podria comptar amb més de 50.000 drons d'ús professional.

Un creixement que també suposaria nous llocs de treball. I és que segons el gestor de projectes de la Generalitat de Catalunya i coordinador del Catalonia Smart Drons, Jaume Sastre, hi ha infinitat de sectors on poden utilitzar els drons.

No obstant això, hi ha alguns sectors en què l'ús dels drons és més habitual que en uns altres. Segons Sastre, els sectors de l'agricultura, la topografia i l'audiovisual són els que més utilitzen aquesta tecnologia, seguits per l'àmbit de la seguretat.

Pilotar un dron, però, no és tan fàcil. Són molts els problemes que poden sorgir d'un mal comandament. Per aquest motiu, la normativa que s'amaga al darrere d'aquests aparells és molt estricta, sent necessària una formació prèvia.

Paraules clau: