Back to top

Els ecologistes paren les màquines del parc eòlic de Lo Vedat del Pany

Una trentena de persones aconsegueixen parar les màquines de construcció del que ha de ser el parc eòlic de Lo Vedat del Pany

Membres de Xarxa Sud i Delterpa s'han tornat a mobilitzar aquest dijous a la tarda. Una trentena de persones s'han concentrat davant un de les màquines de construcció del que ha de ser el parc eòlic de Lo Vedat del Pany. En aquesta ocasió, la màquina ha deixat l'excavar

De manera pacífica i entremig de càntics han aconseguit fer parar l'excavadora que hi estava treballant. Després de poc més d'una hora de mobilització i d'increpades per part dels treballadors de l'obra, els Mossos d'Esquadra han fet acte de presència i la concentració es va donar per finalitzada. 

protestes

El projecte es podría haver aturat

Malgrat que les obres ja han començat, des de les plataformes Xarxa Sud i Delterpa seguiran duen a terme mobilitzacions reivindicatives així com emprendre accions legals per tal que aquest projecte i els que han de venir tirin enrere. Per altra banda els ecologistes lamenten que en el cas de Lo Vedat del Pany, l'Ajuntament de Riudecols donés llum verda al projecte. Diuen que encara que la instal•lació eòlica estigués al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal no implica l'obligació de dur-ho a terme. 

Impacte mediambiental

Les entitats ecologistes asseguren que aquest projecte obre la porta a la instal•lació de més parcs eòlics a les comarques tarragonines creant una massificació d'aerogeneradors que tot plegat, diuen, tindrà un gran impacte mediambiental al territori.

Paraules clau:

Notícies relacionades