Back to top

Els ecologistes reclamen que s'enterrin els dipòsits de productes inflamables

El GEPEC va reclamar a la Generalitat que s'homologués l'ubicació de productes com l'òxid de propilè a la realitat europea.

Els col·lectius ecologistes han estat els que més han posat el crit al cel contra el que va succeir al polígon químic de Tarragona ara fa un any. Des d'un primer moment van portar el cas als tribunals perquè consideraven que s'havien vulnerat diverses normatives i que les condicions dels productes inflamables que es manipulaven a IQOXE no eren les idònies. 

Un any després critiquen que la Generalitat no ha canviat la normativa i que aquest tipus de productes continuen a l'abast d'accidents i fins i tot, diuen, d'atemptats terroristes. El president del GEPEC, Xavi Jiménez, demana al govern català que faci un canvi de replantejament per evitar que es puguin repetir escenaris com el del 14 de gener del 2020. 

Segons Jiménez, a Europa, "aquest tipus de productes es guarden sota terra, en espais bunqueritzats" per tal de protegir-los de qualsevol incidència externa que pugui desencadenar una explosió o fins i tot una cadena d'accidents. 

Paraules clau:

Notícies relacionades