Back to top

Els economistes suspenen la situació econòmica de Catalunya

El preu de l'electricitat, la manca de subministraments i el dèficit fiscal són, a hores d'ara, la gran preocupació dels economistes catalans.

Catalunya es troba en plena sisena onada de la Covid-19. I tot plegat, a les portes d'unes festes de Nadal que fan témer als professionals sanitaris.

Per aquest motiu, la secretària de Salut Pública i la directora del Servei Català de la Salut demanaven aquest dilluns, 13 de desembre, en roda de premsa, prudència a la ciutadania i exigien restringir la interacció social per frenar la corba i no haver d'aplicar noves mesures. Una situació que, malgrat ser preocupant, no és, a hores d'ara, la gran preocupació dels economistes.

Les grans preocupacions dels economistes catalans

Malgrat que a principis de maig, l'impacte de la pandèmia, la situació política i l'atur sí que esdevenien les tres grans preocupacions dels economistes catalans, en aquests moments ja no ho són.

En el seu lloc, s'hi troba l'increment del preu de l'electricitat, el dèficit fiscal i la crisi de subministraments. Una situació que els ha portat a valorar amb un 4,88 la situació econòmica catalana actual. Ara bé, més de la meitat, un 65,4% dels enquestats, opina que la situació actual és millor que la d'ara fa un any.

Com veuen el creixement econòmic de cara al 2022?

Un optimisme que augmenta encara més a la demarcació de Tarragona si se'ls pregunta sobre el 2022. Un 54% dels economistes considera que la demarcació viurà un creixement moderat i concentrat a la segona part de l'any, mentre que un 33% continua pensant que la incertesa sobre la pandèmia i la manca de subministraments frenaran el creixement econòmic.

Paraules clau:

Notícies relacionades