Back to top

Els empresaris del territori es mostren optimistes aquest 2023

Aquesta és una de les dades més destacades del radar Cambra de l'últim trimestre del 2022, on en gran part s'ha seguit una línia de continuïtat respecte al trimestre anterior.

La 36a edició del radar Cambra, que analitza el punt de vista dels empresaris del territori envers la situació econòmica, ha seguit una línia de continuïtat amb el trimestre anterior, amb una situació que des de la Cambra han volgut definir com "calma tensa" i amb una visió regular de la situació general. La tendència comparada amb ara fa un any és majoritàriament negativa per l'impacte de la guerra d'Ucraïna i l'encariment dels subministraments. Tot i que s'espera que l'impacte de la crisi econòmica sigui més evident aquest 2023, la majoria considera que la sensació és que es mantindrà la situació d'estabilitat que hi ha actualment.

Respecte a l'índex de confiança, és a dir, com veuen les coses amb relació al trimestre que ha passat i al que ve, el repunt és més que considerable i la situació és positiva i optimista de cara a les expectatives.

Reptes del 2023

Com a reptes del 2023, la Cambra creu que es necessita fer pedagogia a les empreses perquè apostin per la implantació d'energies renovables, també la implementació de digitalització a les empreses, l'execució efectiva dels Fons Next Generation i els fons de transició nuclear, potenciar la formació professional i insistir a les administracions que agilitzin els tràmits administratius.

Paraules clau:

Notícies relacionades