Back to top

Els empresaris de l'oci nocturn de Reus reclamen poder obrir

Bars musicals i discoteques demanen aixecar la persiana el més aviat possible però volen que es faci ordenadament i planificada. S'albira el 15 de febrer com a possible data.

El sector de les discoteques i la resta de locals d'oci nocturn pràcticament fa dos anys que estan tancats. Han pogut obrir en petites finestres i durant dies comptats, però tan bon punt els contagis de COVID s'han tornat a disparar han estat els primers damnificats, segons diuen ells mateixos, per les mesures del Govern contra la pandèmia. Ara reclamen que les coses es facin amb cap, planificació i tenint en compte que cal fer les compres necessàries per a la reobertura.

Volen aixecar persiana immediatament, tot i que alguns ja auguren que tot plegat es posposarà fins al 15 de febrer, a una setmana de Carnaval i a dues que arrenqui el Mobile World Congress a Barcelona. És el cas de Josep Maria Tintorer, gerent de La Fàbrica de Reus, que assegura que les festes de carnestoltes sense oci nocturn poden suposar algun problema: "Nosaltres ordenem la nit", assegura. 

Tot plegat coincidint amb la posada en marxa d'una línia d'ajudes de 20 milions d'euros destinades a l'oci nocturn. Ajudes que van des dels 15.000 als 120.000 euros en funció de les dimensions de l'establiment. Els empresaris però no volen subvencions, demanen directament indemnitzacions perquè argumenten que se'ls ha incapacitat i que se'ls ha volgut criminalitzar. 

Paraules clau:

Notícies relacionades