Back to top

Els empresaris veuen el present negre, però miren el futur amb esperança

A diferència de l'últim Radar Cambra, en què més del 50% dels empresaris veien el futur econòmic de les seves empreses bastant negre, ara sembla que la confiança empresarial es va recuperant. Això és el que es desprèn de l'últim informe corresponent al 2n Trimestre d'aquest 2020.

L'impacte econòmic de la Covid-19 és indiscutible. Infinitat d'empreses han vist com la seva facturació baixava en picat des del passat 16 de març. No obstant això, amb la tornada als llocs de treball i la reobertura dels comerços, la visió pessimista que s'arrossegava a l'inici de la pandèmia, a poc a poc, ha anat perdent força o almenys això és el que s'evidencia en el Radar Cambra corresponent al 2n Trimestre del 2020.

En unes altres paraules, l'impacte econòmic que ha provocat la pandèmia ha estat tan fort, que els empresaris només poden veure el futur amb ulls esperançadors.

Facturació menor, però suficient

Malgrat tot, i segons l'informe, la sensació generalitzada entre els empresaris és que la facturació ha estat menor, però que s'esperava molt pitjor. 

Recuperació econòmica entre els 6 i 18 mesos

En qualsevol cas, el 60% dels empresaris creuen que no recuperaran els nivells econòmics que tenien abans de la Covid-19, mínim, fins d'aquí a un any. Una recuperació que, segons asseguren, serà més lenta en cas de nous rebrots i si es manté la incertesa sobre el futur sanitari i econòmic del país.

Paraules clau:

Notícies relacionades