Back to top

Els equips de rescat localitzen un cos al Pantà de Siurana

Es tractaria del jove de 29 anys desaparegut des de divendres

L'equip de rescat dels Bombers de la Generalitat ha localitzat un cos sense vida al Pantà de Siurana, tal com ha avançat Tots21 i ha confirmat a Canal Reus l'alcalde de Cornudella, Salvador Salvadó. Fins que no es realitzin les comprovacions pertinents no es podrà confirmar si el cos correspon al jove de 29 anys que divendres va desapareixer al pantà

Des que van rebre l'avís, diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat van desplaçar-se fins al pantà per iniciar la recerca de l'home per terra, aire i aigua.  Fins a 56 dotacions terrestres, aèries i aquàtiques romanien fent tasques de recerca en aquest embassament arran la desaparició d’un home que s’hi banyava i no va retornar després de nedar fins una petita illa situada a 20 metres de la vora del pantà.

A 11 metres de profunditat

Un binomi del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic dels Bombers de la Generalitat ha trobat el cos a una profunditat d’11 metres i a 30 metres de distància de la vora del pantà. La recerca s’ha accelerat a partir que, avui,  els Bombers han tingut accés a les càmeres de seguretat del recinte, cosa que ha permès circumscriure molt més el lloc de recerca. Així, mentre que fins ara es treballava en funció d’un últim punt d’albirament de la víctima assenyalat per testimonis, s’ha pogut establir una línia més acotada per a fer-hi les batudes.

La recerca ha estat en un entorn de zero visibilitat, amb un fons amb gran relleu i caigudes de fins a 35 metres de fondària i amb gran abundància de vegetació aquàtica. La troballa del cos s’ha efectuat en un punt desplaçat a més de 10 metres d’allà on assenyalaven els testimonis.

Un cop els efectius policials han recollit la informació necessària per a les diligències judicials corresponents, els Bombers de la Generalitat han procedit a l’extracció del cos, que ha culminat cap a les 16 h. A partir d’aquí, els Mossos d’Esquadra han endegat les tasques policials de comunicació a les famílies i identificació del cos.

En l’operatiu de recerca també hi han pres part les unitats de Seguretat Ciutadana, d'Investigació, Científica, Marítima i Aquàtica dels Mossos d’Esquadra, 7 dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i membres del cos de recerca subaquàtica dels Bombers de Barcelona.

Paraules clau:

Notícies relacionades