Back to top

Els escacs com a sistema educatiu a les escoles

Escacs a l'escola és un projecte que té la intenció de promoure els escacs com a eina educativa en horari lectiu. La pràctica d'aquest joc permet treballar diversos conceptes molt beneficiosos per a l'alumnat. A Reus hi ha 9 centres educatius que estan adherits a la iniciativa i avui visitarem una d'aquestes sessions a l'escola Montsant.
Els escacs com a sistema educatiu a les escoles

Sota el lema "Observo, penso i jugo" infants de tot Catalunya aprenen la pràctica dels escacs a classe. A Reus 9 centres educatius s'han adherit al projecte Escacs a l'Escola on amb grups reduïts es dedica 1 hora quinzenal a aquest joc. Promoure els escacs permet fomentar molts aspectes que faciliten l'aprenentatge general d'aquests conceptes com la memòria visual, a resoldre problemes i prendre decisions o treballar les matemàtiques. Per altra banda l'alumnat també exercita la concentració, l'atenció i l'orientació espacial.

Aquest projecte fa prop de 3 anys que s'ha començat a implementar a les escoles i els professors que imparteixen aquestes classes han rebut una formació especial. La disciplina s'imparteix a infants de primer i segon de primària. Per altra banda molta de la canalla que comença a jugar a l'escola segueix fent-ho a casa i en alguns casos els nens i nenes acaben practicant aquest esport en clubs federats d'aquesta modalitat, fet pel qual és habitual veure canalla jugant amb persones adultes en campionats territorials.

Reus celebrarà una trobada amb totes les escoles que practiquen els escacs a classe que serà el proper 16 de maig.