Back to top

Els esquelets perennes: l'herència de la crisi

Després de més de 10 anys d'aturada, el sector immobiliari reprèn l'activitat i es tornen a veure grues a Reus. Amb tot, desenes de promocions aturades per la conjuntura econòmica continuen estancades.
Cases

Al territori hi ha desenes de promocions urbanístiques que han quedat paralitzades durant la crisi econòmica i que ara que comença a recuperar-se el sector immobiliari no troben una sortida. Els experts asseguren que tot plegat respon a un canvi en la situació de la compra-venda, a la qual cal afegir, encara, problemes de finançament per a moltes famílies. I també a un canvi de les necessitats d'habitatge que ha fet que determinades promocions no siguin, ara, atractives pel mercat.

Per tot plegat, des de la Càtedra d'Habitatge de la URV, proposen reconvertir promocions pensades, inicialment per a la venda, en opció de compra temporal o compartida. Una solució que acompanyada de mesures de cohesió territorial podria tornar a posar en solfa determinades urbanitzacions que han quedat estacandes. 

La reactivació d'algunes promocions

Alguna d'aquestes promocions s'ha reactivat. És el cas de Les Palmeres de Vinyols i Els Arcs. Fa més de 10 anys que es va abandonar la construcció d'una dotzena de cases unifamiliars aparallades, en consonància amb una petita urbanització que va servir per ampliar el terme sud del municipi.

Palmeres

Aquesta passada setmana han començat les tasques de neteja del solar per reactivar-ne la construcció després que un inversor s'hagi fet càrrec de l'esquelet. La voluntat és enllestir la promoció en poc més d'un any.

Paraules clau:

Notícies relacionades