Back to top

Els establiments d'oci nocturn tancaran les terrasses a les dues de la matinada

L'ajuntament de Reus pacta amb els restauradors nous horaris d'obertura de les terrasses dels establiments nocturns. L'acord té com a objectiu fer compatible l'oferta d'oci i el descans veïnal i vetllar perquè es mantinguin els nivells de soroll, de seguretat i de civisme. Aquests nous horaris donen resposta a les queixes dels veïns que el consistori atén en relació a les molèsties que ocasionen els establiments amb llicència de terrassa.
Els establiments d'oci nocturn tancaràn les seves terrasses a les dues de la matinada

La nova regulació municipal sobre l'obertura de les terrasses ja està en marxa. La problemàtica del malestar veïnal a causa de l'oci nocturn ja ha tingut resposta i és que a partir d'ara els establiments de restauració hauran de tancar les seves terrasses a les 2 de la matinada de dijous a dissabte i les vigílies de festiu, i a la 1 entre setmana. El nou horari és el resultat de l'acord pactat entre l'Ajuntament i els propietaris dels establiments amb llicència per tenir terrassa a la via pública.

Joaquim Enrech és regidor de Seguretat i ha explicat que "el govern és conscient que cal equilibrar el negoci dels establiments que es dediquen a la restauració amb els possibles inconvenients que es deriven de l'activitat pel veïnat. Aglomeracions que es puguin produir al voltant de l'establiment, sorolls, i molèsties d'aquest tipus".

El nou horari té per objectiu ajudar a respectar el descans veïnal, evitant sorolls i molèsties que puguin perjudicar la seguretat i la bona convivència ciutadana. En aquest sentit, aquest acord dona resposta a les queixes veïnals que l'Ajuntament de Reus atén en relació a les molèsties ocasionades per les aglomeracions en les zones de terrassa de la via pública. D'aquesta manera els establiments de restauració hauran de tancar l'accés a la terrassa a partir de l'hora límit, no servir cap més consumició fora del local, ni servir-la en cap envàs per emportar, com ara en gots de plàstic.

Montserrat Caelles és regidora de Projecció de Ciutat i ha afegit que "la convivència amb els veïns és i ha de continuar sent una part molt important de la qualitat de l'oci nocturn de la ciutat. Per tant és tasca important vetllar per mantenir l'estàndard de convivència i també d'aquesta manera fer constant contactes amb els propietaris dels locals per conscienciar de la necessitat de ser conviure aquest oci nocturn amb la resta d'activitats que tenen lloc a la ciutat".

La Guàrdia Urbana i els locals d'oci nocturn han realitzat campanyes conjuntes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties els veïns, i l'any 2017 es van obrir 13 expedients sancionadors a diversos establiments de la ciutat.

Paraules clau: