Back to top

Els estudiants porten la universitat a debat

Els estudiants de Comunicació Audiovisual i Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili han volgut entrar de ple a les eleccions municipals. Ho han fet organitzant un debat electoral a set amb els partits que tenen representació a l'Ajuntament.
Els estudiants porten la universitat a debat

La universitat ha entrat a debat electoral de la mà dels alumnes. Els estudiants de Comunicació Audiovisual i Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili han volgut demostrar que els joves sí que fan coses, i han aconseguit organitzar un debat a set amb tots els partits que tenen representació a l'Ajuntament. Una missió que els futurs comunicadors han superat amb escreix. "La iniciativa la vam prendre fa un mes quan ens vam plantejar sense serietat fer un debat a Reus i Tarragona", explica l'estudiant del grau de Periodisme de la URV, Joel Gomis. "És la primera vegada que es fa un debat organitzat pels alumnes. Han volgut preguntar per qüestions que els preocupen com a estudiants universitaris", afegeix la professora dels Estudis de Comunicació de la URV, Carlota Moragas.

El debat ha començat posant sobre la taula la universitat a Reus. Marta Llorens, de la CUP, ha apel·lat a una universitat pública que preservi els drets d'alumnat i professorat i el socialista Andreu Martín ha exigit que s'ha d'augmentar la visibilitat de la URV. D'altra banda, la número 1 de Ciutadans, Débora García, ha criticat que no hi hagi una política equitativa de beques mentre que la candidata d'Esquerra, Noemí Llauradó s'ha focalitzat en accelerar el trasllat de la facultat de medicina al campus Bellissens.

Tots els altres àmbits temàtics s'han tractat també des d'un punt de vista universitari. Pel que fa a habitatge, Dolors Compte, del PP, ha afirmat que manca habitatge social de nova construcció, Daniel Rubio d'Ara Reus ha apostat perquè l'Ajuntament compri pisos ja existents enlloc de construir-los. Una opció a què Montserrat Vilella, en representació de Carles Pellicer, ha sentenciat que l'Ajuntament no pot assumir. En definitiva, un debat que ha tractat les preocupacions des del punt de vista del jovent. "Es parla a nivell d'infants perquè interessa als adults, que són els qui votaran. Els joves es deixen una mica de banda, de la mateixa manera que passa amb la universitat", diu l'estudiant del grau de Periodisme de la URV, Marina Valero.

Tot i això, el punt que ha esvalotat la sala ha estat l'Hospital, on s'han sentit discursos que s'han repetit durant els plenaris i que s'han allargat excessivament. Tot i les repetides peticions dels moderadors de cenyir-se al temps, els candidats han fet cas omís i s'ha acabat anul·lant un bloc temàtic i deixant qüestions sense tractar per manca de temps. Una situació que ja s'ha vist en altres debats d'aquesta campanya.

Paraules clau: