Back to top

Els experts esperen complicacions amb la declaració de la renda

Segons el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, 7 de cada 10 declaracions de professionals afectats per ERTO's podrien ser incorrectes.

Aquest dimecres acabava el termini per presentar la declaració de la renda. Un procés, enguany, extraordinari, després que el 2020, molts treballadors es trobessin afectats per expedients de regulació temporal. Els experts alerten que moltes de les declaracions d'aquest col·lectiu podrien no ser correctes. 

Segons el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, el 70% de les declaracions dels professionals afectats per expedients temporals d'ocupació podrien ser incorrectes. Els cobraments efectuats pel SEPE, en alguns casos no ajustats a la realitat, compliquen el càlcul dels impostos que cal pagar. 

Segons Eva Alonso, professora de fiscalitat a la URV, "és una qüestió important perquè que no es declari exactament el que pertoca suposa que pagues un impost superior o inferior al que correspon, i això és una irregularitat". Segons Alonso, els que hagin pagat menys, hauran de fer front a les seves obligacions amb una altra declaració. I els que hagin pagat de més, hauran de demanar a Hisenda que se'ls retorni el que hagin pagat de més. "Tot plegat complica molt aquesta declaració". De fet, els experts tenen por que, ara, un cop enllestida la campanya de la renda, es produeixi una allau de requeriments i regularitzacions.

Paraules clau:

Notícies relacionades