Back to top

Els farmacèutics denuncien l'ús de tests d'antígens sense garanties

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona denuncia la proliferació de tests d’antígens que es poden adquirir a través d’internet i sense garanties sanitàries.

Des del COFT recorden que, actualment, la normativa estableix que els tests d'antígens han de realitzar-se per professionals sanitaris i en els centres i establiments sanitaris de diagnòstic. No obstant això, denuncien que a través d'internet s'ha multiplicat la seva venda. Per aquest motiu, demanen que les administracions reaccionin i ho regulin.

La vicepresidenta de l'ens, Tània Piqué, detalla que "la xarxa de farmàcies podem establir uns espais fiables i segurs que, ara mateix no s'estan donant".

En aquest sentit, la xarxa de farmàcies catalana s'ofereix al sistema sanitari per desplegar un circuit de realització que també pugui incloure la seva dispensació validat. De fet, mesos enrere es parlava d'activar un protocol perquè aquests tests d'antígens es poguessin distribuir a través de les farmàcies, però de moment no s'ha convertit en una realitat.

Entrevista

Parlem amb Tània Piquè, vicepresidenta del COFT

Paraules clau:

Notícies relacionades