Back to top

Els farmacèutics veuen amb bons ulls els futurs testos ràpids de coronavirus

El Col·legi de Farmacèutics de Tarragona veu amb bons ulls la proposta de la Generalitat de proves covid en les quals les farmàcies intervindran.

El president del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, Antoni Veciana, veu amb bons ulls la proposta que ha posat sobre la taula la Generalitat, al voltant de testos ràpids que es dispensaran a les farmàcies. Veciana explica que "Salut enviarà un missatge als usuaris que determini i aquests hauran d'anar a la farmàcia per dur a terme el cribatge". De fet, el sistema que s'implantarà consistirà en què el pacient s'endurà el test a casa seva i haurà d'extreure's una mostra nasal o de saliva i, després, aquesta prova l'haurà de dur a la farmàcia perquè serà qui la gestionarà fins al laboratori competent.

"Encara no hi ha un calendari"

Des del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona subratllen que "encara no hi ha un calendari que defineix quan s'implantarà aquesta mesura". D'altra banda, detallen que, en comparació amb la primera onada de la covid, la demanda de professionals del sector ja s'ha estabilitzat.

Paraules clau:

Notícies relacionades