Back to top

Els fideus rossos, protagonistes de la cuina cambrilenca

La vuitena edició de les jornades dels fideus rossos començarà el 5 de novembre i s'estendrà fins al dia 21 a diferents punts de Cambrils

Després de l'èxit de la recent fira del vi de Cambrils, ara els que prenen el protagonisme són els fideus rossos en diversos restaurants de la ciutat. El dia 5 de novembre arranca la 8a edició de les jornades gastronòmiques dedicades a aquest ingredient tradicional de la cuina de pescadors.

Enguany són 23 els restaurants, una xifra inferior a la dels altres anys però més que satisfactori en trobar-se en plena recuperació després de la pandèmia. Els restaurants que hi participen presentaran una gran varietat de plats aportant innovacions en la cuina del fideu ros sense oblidar els orígens de la cuina marinera. Segons Xavier Martí, representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, no es pot innovar sense tenir en compte els orígens de la cuina del "xup-xup". L'edició compta amb la col·laboració de Caves Vilarnau de González Byass que aportarà 3 caves del Penedès i 2 vins, un Rioja i un verdejo, que han rebut diversos premis vinaris. 

Després d'una bona temporada estiuenca, però marcada per restriccions, la recuperació d'aquestes jornades ha de suposar una injecció econòmica per a pal·liar les conseqüències que ha deixat la pandèmia. Des del consistori cambrilenc ja s'ha avançat que preparen noves jornades d'innovació gastronòmica per als pròxims mesos, la primera al desembre sota el nom de Degusta Tapes

Jornades per a tothom

fideus rossos

Aquestes jornades s'allargaran fins al 21 de novembre i no només en el port sinó que en diversos punts de la ciutat. Els diferents restaurants ofereixen una gran varietat de preus per a totes les butxaques que van des dels 20 als 45 euros, una aposta per a obrir les jornades gastronòmiques a tot tipus de públic i mostrar la cuina cambrilenca com a insígnia gastronòmica del Camp de Tarragona

Restaurants 

Els 23 restaurants participants són: Bec d’Or, Brisas de Mar, Cal Tendre, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Confraria del Port, Dofí Verd, El Capi, El Portal, El Pòsit, Fonda Montserrat, Gami, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, La Selva Street Food, Les Barques, Llop de Mar, L’Original, Experiències Gastronòmiques, Maset, Montserrat, Rincón de Diego, Taberna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.  

Paraules clau:

Notícies relacionades