Back to top

Els Gaudí agafen regust reusenc

Timecode i Oriol Tarragó han dormit, aquesta nit, amb un premi Gaudí sota el coixí. El curtmetratge amb el segell reusenc de l'Escola de Cinema s'ha endut el guardó a millor curt, mentre que Tarragó ha estat premiat pel so d'Un monstre ve a veure'm, de Juan Antonio Bayona. Tots dos tornen a ser candidats, aquest dissabte, als premis Goya de l'Acadèmia Espanyola i Timecode travessarà l'Atlàntic a finals de febrer per competir per l'Òscar.
Oriol Tarragó (millor so per Un monstre ve a veure'm) i Juanjo Giménez (millor curtmetratge per Timecode)

El Gaudí és el segon gran premi que Timecode pot afegir al seu palmarès. L'Acadèmia Catalana de Cinema ha reconegut la cinta amb segell de l'Escola de Cinema de Reus. L'equip directiu i de producció del curtmetratge ha agraït el suport rebut en un premi que, segons el seu director, Juanjo Giménez, és 'de les coses més grans i difícils que hi ha', com és que se't guardoni a casa. Els artífex de Timecode, entre els quals hi ha el reusenc Daniel Villanueva, ja han recollit una Palma d'Or a Cannes, però tenen en ment la cita del pròxim 26 de febrer, la cerimònia dels Òscar, una nominació sobre la qual Giménez no va evitar ironitzar quan va recollir el Gaudí. 'Anirem a 10.000 quilòmetres', va dir, 'si aquell home ens deixa entrar, i us en portarem un d'una altra marca, que segurament és de Xina però diuen que està fet a Amèrica, per compartir-lo amb vosaltres'.

No va ser l'única petjada reusenca als premis de l'Acadèmia Catalana de Cinema. El so de la pel·lícula Un monstre ve a veure'm li va valer el Gaudí al reusenc Oriol Tarragó juntament amb Pete Glossop i Marc Orts. Un premi que, per a Tarragó, posa de manifest com d'especial n'és la pel·lícula pel que vol transmetre, 'una pel·lícula que ens ajuda a lluitar i vèncer l'enemic potser més perillós que tenim, que són les nostres pors, nosaltres mateixos'.

No va poder pujar a l'escenari dels Gaudí Priorat, el documental sobre el ressorgiment vinícola de la comarca, i és que la categoria se la va endur Alcaldessa. Timecode i Tarragó es tornaran a trobar, qui sap si recollint, de nou, premi tots dos, aquest dissabte. La cita serà a Madrid, i és que tots dos tornen a estar nominats, en aquest cas, als Goya.