Back to top

Els gossos, grans amics per a la teràpia cognitiva

El Centre Terapèutic d'Alzheimer de Reus s'ajuda d'aquests animals per tal que els usuaris treballin aspectes cognitius, emocionals i funcionals.

Les teràpies amb animals cada vegada són més comunes pels seus beneficis terapèutics. La llum i la Rita són dues de les gosses que acompanyen la teràpia cognitiva amb els usuaris del Centre Terapèutic de l'Alzheimer de Reus. El centre participa amb els animals ensinistrats pel Proyecto Tan Amigo, impulsors de la proposta. D'aquesta manera els usuaris realitzen exercicis per treballar aspectes cognitius, emocional o físics com la psicomotricitat fina o la memòria mentre juguen d'una manera més entranyable i divertida.

L'activitat està dissenyada principalment pels grups del centre de dia, però els membres d'altres seccions del centre terapèutic també se'n beneficien d'alguna manera o altra.

En aquest sentit, Maria Jesús Lerín, directora del centre, explia que "Si hi ha alguna persona que camina malament doncs els ajudem a què tinguin una motivació especial per caminar"  i per tant,  l'emoció de veure el gos ja motiva i dóna alegria als usuaris.

Una sessió de teràpia cognitiva assistida amb gossos de Proyecto Tan Amigos al Centre Alzheimer de Reus

El centre reemprèn la teràpia amb gossos després de la pandèmia

De fet, la teràpia assistida amb gossos ja s'aplicava al centre terapèutic reusenc, però arran de la pandèmia i per falta de recursos, es va haver d'aturar. Ara, gràcies a un programa d'ajudes atorgades pel laboratori farmacèutic veterinari CEVA, els usuaris del centre reusenc poden tornar a beneficiar-se d'aquesta proposta.


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades