Back to top

"Els hospitals i els CAPs de Tarragona estan preparats per a un rebrot"

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, assegura que la demarcació està capacitada sanitàriament per passar a la fase 1 de desconfinament.
Joan Guix, secretari Salut Pública Generalitat.

Des de la Generalitat de Catalunya asseguren que el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han passat a la primera fase de desconfinament perquè compleixen diversos requisits. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, considera que "tots els hospitals i centres d'atenció primària poden respondre a qualsevol rebrot de la malaltia.

D'entrada, tot i que preveuen que es pugui donar un rebrot cap a la tardor, defensen que es compta amb les garanties d'atenció per donar-hi resposta.

Conèixer la immunitat de la població

A la vegada, la reducció del nombre de positius de COVID-19 ha estat un factor decisiu a l'hora de fer aquest pas. Així mateix, Guix reconeix que exposar la població del territori pot ser perillós, ja que es desconeix si està immunitzada. De fet, aquesta setmana, en coordinació amb l'Institut Carlos III de Madrid, tancaran l'enquesta serològica que ha permetre conèixer quin volum de població ah creat anticossos davant del coronavirus.

Guix recorda que, fins que no hi hagi una vacuna del coronavirus, les úniques eines de què es disposa són les mascaretes, la distància social i el rentat de mans.

Entrevista completa

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades