Back to top

Els hostalers denuncien manca d'ajuts

Els hostalers de Tarragona, majoritàriament petites i mitjanes empreses, exigeixen més ajuts després de portar un mes tancats. Afirmen que són un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus, i gairebé tots han hagut de fer ERTO's.
sector de l'hostaleria

Negocis tancats, però amb les despeses habituals. Aquesta és la situació que viu el sector de l'hostaleria arran de la pandèmia del coronavirus.

Des de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona, que compta amb 650 associats, afirmen que el 75% dels ERTO's que s'han fet a Tarragona són en el sector serveis, i que gairebé totes les empreses hostaleres n'han hagut de presentar.

Els hostalers continuen fent front a moltes despeses 

El president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona, Francesc Pintado, assegura que els autònoms són els que estan pitjor, perquè els ajuts que han rebut de les administracions són mínims. Pel que fa als lloguers de locals, ho han hagut de negociar directament amb els propietaris, que en la majoria de casos accepten demores, però que són diners que hauran de pagar més endavant. També han de continuar pagant impostos i assegurances, malgrat no tenir ingressos perquè estan tancats. 

Per poder tirar endavant, molts han de tramitar ajuts a través de l'ICO, que també els suposa unes despeses, encara que reduïdes. I en el pitjor dels casos, es troben en què no els concedeixen aquests préstecs a baix cost per falta de garanties.

Per tot plegat, el sector afirma estar molt preocupat, i assegura que "si durant el mes de juny no podem començar a obrir els negocis, la situació serà catastròfica". L'única esperança que els queda, per reconduir la situació, és la desestacionalització i intentar allargar la temporada cap a la tardor, amb jornades gastronòmiques que aquesta primavera s'han hagut de cancel·lar.

Tot i el repunt que ha experimentat el menjar a domicili, des del sector asseguren que "ni és la solució, ni és el futur".  

Entrevista completa a Francesc Pintado   

canalreus a telegram

Paraules clau: