Back to top

"Els hostalers estem amb respiració assistida"

A un dia del pont de la Puríssima, els empresaris que es dediquen a l'hostaleria al Priorat no tenen bones expectatives. Les restriccions i el context actual no ajuden a veure amb optimisme el futur a curt i llarg termini.

Els hostalers del Priorat ho veuen negre. El conjunt de mesures restrictives per contenir la pandèmia han representat 'la ruïna' per a molts empresaris. Així ho lamenta la secretària de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona Marta Domènech, qui en declaracions al programa La Comarcal de Canal Reus, ha assegurat que el pont de desembre és inexistent per al sector. 

"Som un sector segur"

El principal escull que han de superar els empresaris és el confinament municipal perimetral, que obliga a tancar al cap de setmana, tenint en compte que la mobilitat entre municipis es troba prohibida. Malgrat reinventar-se i adaptar-se a la nova realitat, Domènech insisteix que no n'hi ha prou i que cal que les administracions superiors permetin treballar al sector, que defensa ser segur davant els contagis. En aquesta línia, la secretària de l'AEHT assegura que 'els hostalers estan en respiració assistida, a un pas d'aturar la màquina per sempre'.

Catalunya no passa de tram

Tot plegat no ajuda a planificar el futur a curt i llarg termini per a un dels sectors que lamenta l'efecte negatiu que han tingut la pandèmia del coronavirus en el seu dia a dia i que ara, haurà d'allargar l'agonia durant 15 dies més, després que s'hagi fet públic que Catalunya no passa de tram i es prorroga el confinament perimetral. La campanya de Nadal per a l'hostaleria, per tant, continua sent una incògnita.

Paraules clau:

Notícies relacionades