Back to top

Els hostalers resolen dubtes sobre la jornada laboral

Els empresaris hostalers del camp de Tarragona han assistit aquest mati a la Jornada informativa sobre la lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball, celebrada a la Cambra de Comerç de Reus. Els dubtes sobre el Reial Decret que regula el registre de la jornada laboral dels treballadors s’han dissipat mitjançant els arguments d’advocats i inspectors.
cambra

El Reial Decret regulador del registre de l’hora i sortida del lloc de treball es va posar en marxa el passat mes de maig amb la finalitat d’eliminar o disminuir el nombre d’hores extraordinàries i perseguir el frau en la contractació a temps parcial. Els empresaris hostalers han assistit a una jornada informativa sobre aquesta qüestió aquest mati a la cambra de comerç de Reus on el cap d’inspecció de Tarragona ha explicat i resolt dubtes en la tertúlia posterior. Tot i la resolució dels dubtes, alguns empresaris segueixen sense veure amb bons ulls la normativa. 

Ara mateix, per aplicar la normativa, el Govern insta a la negociació col·lectiva per pactar la forma d’implementar els registres.  Aquesta es pot fer mitjançant negociació col·lectiva, acord d’empresa o decisió de l’empresari amb la consulta prèvia amb els representants legals dels treballadors a la companyia.