Back to top

Els hotels de la província de Tarragona esperen una Setmana Santa de plena ocupació

A Reus, l’ocupació actual ronda el 40%, però també esperen reserves d’última hora. La climatologia d’aquests darrers dies serà determinant per arribar a les xifres d’ocupació esperades

La previsió d’ocupació hotelera de la Federació AEHT i la seva associació Hotelera AHPT, a la província durant la Setmana Santa és molt bona, amb ocupacions que poden arribar al 100% en algunes zones, sobretot durant els dies festius del període vacacional. La climatologia és un dels factors que més condicionarà les reserves d’última hora, i els hostalers esperen que millori per augmentar els percentatges d’ocupació. 

Augment de preus i guerra

Per altra banda, la  incertesa que el sector arrossega des de la pandèmia, s’associa ara a les conseqüències de la guerra, com l’augment de preus de carburant, electricitat i transport. La situació ha fet que alguns establiments hagin optat per la compra anticipada, per evitar augment de preus a última hora. 

A la costa de les Terres de l’Ebre, l’ocupació ronda el 50% de dilluns a dimecres i arribarà al 70% de dijous a diumenge. S’espera, però, tenir una ocupació plena, amb reserves d’última hora. A la Terra Alta, la previsió del 9 al 14 d’abril és del 80% i del 14 al 18 d’abril del 100%.

A Cambrils, les previsions també són bones i s’espera una ocupació d’entre el 90% i el 100% durant la Setmana Santa. A Reus, l’ocupació actual ronda el 40%, però també esperen reserves d’última hora.

A Tarragona, l’ocupació per Setmana Santa oscil·la entre el 80% i el 85% a la ciutat, i la mitjana és d’un 55% en hotels dels voltants; amb ocupacions que esperen que augmentin amb l’arribada del bon temps.

A l’Alt Camp, l’ocupació del 9 al 14 d’abril és del 60% i del 14 al 17 d’abril, arriba al 80%. A la Conca de Barberà, l’ocupació actual és del 60%, amb previsió que arribi al 100% a mesura que s’apropin les dates festives.
Al Priorat, l’ocupació és del 80%.En poblacions costaneres del Baix Penedès i el Baix Gaià, les previsions són optimistes, amb una ocupació que oscil·la entre el 65% i el 100% els dies festius de Setmana Santa. 

En conclusió, les previsions per la Setmana Santa són molt bones, però la climatologia d’aquests darrers dies serà determinant per arribar a les xifres d’ocupació esperades. 

Paraules clau:

Notícies relacionades