Back to top

Els infants gaudeixen del joc i la lectura a les biblioteques municipals de Reus

Els nens i les nenes han participat en diverses activitats on l'eix central ha sigut els jocs i la lectura en català

Les activitats d'estiu a la Biblioteca Pere Anguera continuen durant el mes d'agost. Durant el mes de juliol els nens i nenes assistents a les activitats han pogut gaudir de diverses propostes divertides on l'eix principal i motivador era el joc. Després de mesos de pandèmia i angoixa, des de les Biblioteques Municipals, han celebrat amb els lectors l'alegria del joc i la lectura.

D'aquesta manera, els nens i les nenes han pogut participar en els jocs de taula en català que ha cedit de manera desinteressada el Consorci per a la Normalització Lingüística de Reus. Cada dilluns del mes de juliol els participants han pogut jugar a jocs com el Catan amb el qual s'han establert relació amb propostes lectores com llibres d'història, de minerals i de civilitzacions.

L'Associació de Scrabble Escolar ha dinamitzat dues sessions amb gran èxit de participació i on els nens i les nenes han pogut experimentar amb la llengua catalana i les seves infinites possibilitats de creació i construcció de paraules en català.

Els infants van construir jocs sostenibles

Per últim, s'ha dedicat una sessió dels jocs de taula a fer un tast de diferents propostes i que va permetre als assistents conèixer diverses possibilitats d'entreteniment lúdic i vinculat, com no podia ser d'una altra manera, a la lectura. En el cas dels dimarts, van proposar als nens i a les nenes la construcció de jocs sostenibles on els mateixos participants, ajudats pels seus pares, construïen les seves pròpies joguines elaborades amb materials naturals com per exemple la fusta.

L'activitat de Jocs Sostenibles estava dinamitzada per Biel Pubill, mestre i especialista en la recuperació de jocs tradicionals i construcció de jocs sostenibles. És una activitat que ha tingut una gran rebuda entre els participants.

Les activitats no s'aturen a l'agost

A partir de l'agost continuen les activitats de tarda a la Biblioteca Pere Anguera, tots els dilluns d'agost hi ha jocs amb l'Associació de Jugadors de Rol de Reus que presentaran diverses propostes relacionades amb el món dels jocs de Rols. Els dimarts, la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles, dinamitzaran un taller de Bitlles tradicionals per tots aquells que vulguin conèixer el fabulós món de les bitlles i la seva tradició.

Paraules clau:

Notícies relacionades