Back to top

Els infants llueixen palmes i palmons

Diumenge de Rams, dia de la Benedicció de palmes i palmons. Una escena de l’Evangeli que els cristians commemoren cada any. Mentre els nens i nenes llueixen les palmes i palmons, els adults porten a beneir branques de llorer i olivera.
benedicció dia de rams

Rememorant l’entrada solemne de Jesús a Jerusalem amb els seus deixebles, els fidels aixequen els rams mentre el mossèn els beneeix. Aquest és el moment més destacat de la celebració del Diumenge de Rams. De palmes i palmons n'hi ha de totes mides, diferents colors, amb llaços, amb llaminadures... i segons la tradició, és la padrina qui li regala al seu fillol. Però no sempre és així. A vegades són els pares, avis, o fins i tot els propis infants.

És un dia en què molts surten ben mudats de casa i estrenen alguna peça de roba. També en què es fan moltes fotos per guardar un record de la celebració. Però què se'n fan de les palmes, palmons i llorers un cop beneïts? La majoria d'infants diuen que la pengen al balcó o la guarden durant un any, fins que la canvien per la de l'any següent. El llorer, segons ens explica Pilar Borja, una filigresa, "el deixo assecar i després l'utilitzo pel rostit". 

La Benedicció dels Rams va lligada a l'Eucaristia dominical de cada església. A Reus la més multitudinària és la que es fa a les Peixateries Velles, seguida de la missa a la Prioral de Sant Pere.

Notícies relacionades