Back to top

Els instituts es reorganitzen davant les noves mesures

Els instituts ja treballen per adaptar els cursos de formació professional i batxillerat al mètode online però els preocupa que en unes formacions tan pràctiques com són els cicles formatius la qualitat de l’ensenyament es vegi afectada.

L'evolució de la pandèmia ha obligat ell Govern de la Generalitat a aplicar mesures restrictives severes a tot l'estat. En concret, als instituts que ofereixen formació no professional s'haurà d'aplicar una reducció del 50% de l'alumnat per evitar nous contagis de Covid.-19. Malgrat que alguns centres encara s'estan plantejant quin sistema implantar, n'hi ha d'altres que ja han trobat la solució més eficaç a curt termini per seguir desenvolupant el seu programa educatiu.

De fet, l'Institut Baix Camp farà que els seus alumnes vagin al centre en dies alterns, garantint que en un període de 15 dies tots els alumnes hagin assistit a l'escola tots els dies de la setmana.

Obejctiu: mantenir la qual·litat de les formacions

El professorat admet que davant aquesta nova situació, complir totes les programacions al 100% serà complicat en alguns nivells. Tot i això, els centres han prioritzat fer les classes pràctiques presencialment a l'aula mentre que les teòriques passaran a fer-se de manera telemàtica.

Des de principi de curs els docents ja treballaven sobre totes les possibilitats per tal d'adaptar la formació en cas de confinament. És per això que tal com explica Andreu Lascorz, Cap de Formació Professional de l'Institut Domenech i Montaner, "hem optimitzat les programacions per saber quins són els continguts més importants".

Els ordinadors no arriben

L'escletxa digital però segueix present a les aules. Per això, els centres reivindiquen els ordinadors que la Generalitat havia d'enviar-los a principis de setembre. Mentrestant, són els mateixos centres qui s'encarreguen proveir els alumnes amb els materials suficients per garantir un seguiment acceptable del curs.

Paraules clau:

Notícies relacionades