Back to top

Els interins, la incertesa de cada setembre

MAR ROVIRA

Canal Reus Televisió ha seguit a dos interins de l'Escola Isabel Besora en el seu segon dia de feina. Els nomenament dels substituts és una de les principals novetats d'enguany, ja que el Departament d'Ensenyament els ha concedit la plaça dos dies abans de l'arrencada de curs escolar, el qual s'iniciava tot just aquest dilluns amb més de 13 mil alumnes matriculats a les Escoles i Instituts de Reus.  Tot i aquests dies de marge, els sindicats continuen reclamant que s'incorporin des del primer dia com la resta de professorat.

L'Escola Isabel Besora té aquest curs quatre professors substituts. El Raül Salguero és un d'ells.  Aquest tutor de sisè de primària només ha tingut dos dies per preparar el curs i conèixer l'expedient acadèmic dels alumnes a diferència de la resta dels seus companys amb plaça definitiva. El Departament d'Ensenyament ha nomenat els interins dos dies abans de l'inici de curs. Pel Raül no són suficients, tot i que assegura que aquests dies de marge ajuden a iniciar el curs amb més tranquil•litat. I en aquest sentit, en destaca els aspectes positius de l'interinatge, com per exemple el fet que li permet conèixer noves metodologies, companys i alumnes.

Com el Raül el Jordi Tortajada també té deu anys d'experiència. És mestre d'infantil i substitueix una baixa de maternitat. Tot i l'ajut de la resta de mestres assegura que els primers dies són molt intensos. També considera que  no pot dedicar tota l'atenció als alumnes durant les primeres setmanes d'aquest trimestre, ja que no ha tingut el temps suficient per preparar-lo. Per altra, USTEC ha explicat que el 30% de la plantilla del Departament d'Ensenyament són interins. El sindicat ha denunciat que el 50% dels substituts s'ha incorporat el mateix dia de l'inici de curs. Per això, afirmen que continuaran pressionant per què les substitucions es cobreixen des del dia 1 de setembre.